Språkfascism och en miljon bilder. Minst. (<---- OBS! Satsfragment!)

Idag var det tenta, som bland annat bestod i att rätta en elevtext på vartenda lite fel som finns. På något bisarrt sätt var det faktiskt lite kul att få utöva extrem språkfascism. Det finns nämligen en sak jag hatar, och det är när folk inte kan använda "de" respektive "dem" på rätt sätt. Men det finns en sak som är ännu värre, nämligen folk som TROR att de kan reglerna, men inte alls gör det, vilket istället leder till att de skriver dem åt allting och det hela blir bara ännu jobbigare, men vad är jag för en person att skratta åt de som inte förstår detta, för dem är ju faktiskt människor de också!

Det där var medvetet, vill jag påpeka.

Hursomhaver, efter en tenta får jag alltid en härlig känsla i kroppen av att vara fri, om så bara för en liten stund. Det är härligt!
Jag har nu också fördrivit lite tid på en av mina absoluta favoritsidor, www.avigsidan.com, och utövat ännu mer språknörderi.

Här följer några av mina favoriter:


    
Jaha... den föreställde alltså inte Sune, utan Roland... eller vem var bilden på?


Bäst att välja noggrannt!!


Snabba på innan det händer en olycka! Grabbarna måste på toa, nu!


Gått vidare till en hederlig karriär som förråd? Fler borde göra som honom!


Tur att jag köpte min hiss innan det blev olagligt.


Phew! Trodde att paddlarna skulle vara borta för evigt! Men hur gick det med norrmännen?


Länge leve svenskan!


Måste vara en biffig bebis. Reinfeldt, kanske?Oj, billigt! Sist var det 50 lax! Höhö.


Sofia! Hittar du den så är jag beredd att slå till!


Härmed bjuder jag Sofia på lite engelska på hög nivå, istället för hennes jämra Engelska A.Litt fittmjölk till palten, någon?


Vilken tur, då slipper vi att något händer.


Hmm... säkert att de inte gått in någonstans?


Hade jag varit miljöpartiets språkrör hade jag satsat på Härskarinnan eller Coolguy.Shit! En kille drunknade så mycket att han dog!Borde de inte vidga målgruppen?

Oj. Det blev ett redigt inlägg det här, må jag säga. Och ända har jag ett bär att bjuda på, tack vare syster Anna. Tackor och bockar!

   
                             Orlando?                                                                   Prins Calle P?

Ja Anna, jag håller helt med! Helt klart ett makalöst par bär! Fredrik Virtanen VS Erik är jag dock mer skeptisk till... tror jag håller mig till Pippi Långstrump där!

Nu ska jag göra något annat, faktiskt. Hejs!

Så här gör jag när jag har hemtenta!

Det där med hemtenta i grammatik och liknande är inte riktigt min sockerskål. Det blir istället så att jag fortsätter med bären helt enkelt. Jag tänkte inleda med Idolbruden till höger...


FOTO: TV4

...och herr Gollum!


Tyvärr är bilderna i sig inte särskilt bra. Likheten framträder extra tydligt "live".

Vi fortsätter istället på valtemat!

    +     =

                      Fredrik "Bäbis" Reinfeldt    +  K-G Bergström      =    Alfons Åberg och hans pappa                
Den här bilden tyckte jag för övrigt var så söt så den fick vara med den också, tihi!
  


Och eftersom jag har hemtena ska jag kanske sluta med de här dumheterna, så jag ska gå och göra något vettigt av mitt liv...


...Tyra Banks Show, here I come!!!"Kött är en val"

Yeeees! Nu när vi har en ny regering ska jag sätta mig ner i soffan och fira med lite dyrt vin. Det här innebär att jag äntligen slipper den fördömda förmögensskatten! Wohoo! Äntligen lite rättvisa!
Ja. Eller inte, kanske.

Sofia hade en väldigt bra lika som bär, där K-G Bergström liknades vid en koala. Detta var ypperligt, och jag tänkte främja detta genom att bjuda på en gammal goding, som valspecial!

WilliamPeter

William L. Petersen (CSI-snubben) och miljöpartiets språkrör Peter Eriksson. Vem är vem?

Det var klassikern. Här kommer bubblaren, som kanske inte är helt klockren, men...!

MonaDarin

Kan inte säga vad det är, men det är något i blicken? Inte några av mina mer klockrena bär, utan det här är mer ämnat för de irrationella, konstruktivistiska, autonomiserade och intellektuella dyxleksiker som vet vad ett reciprokt pronomen är. De kan se konsten i det hela. Och likheten. Likheten!

Nu ska jag gå och uttöva makt.

Meningen med livet

Ja, precis. Vad är meningen med livet? Det är något man ibland går omkring och kuckilurar (kuckelurar kanske det heter?) över. Så jag funderade om man kanske skulle göra sig ett försök att besvara just den frågan som hela mänskligheten i evigheter har försökt luska ut svaret på. Det känns som att om det är någon som kan hitta en lösning på just detta, så är det väl jag, den mest genialiska elitmänniskan mänskligheten skådat?

Men sen började jag tänka efter lite. Jag kanske inte är den mest genialiska elitmänniskan trots allt. Herrejösses, jag kan ju inte ens prata franska. Alla vet att franska är något man måste kunna prata, eller åtminstone förstå, om man ska vara en elitmänniska. Sen är jag inte sådär jättevass på matematik heller, jag läste bara Matte B och inget mer för bövelen! Sen har jag inte kommit så långt i mognadsväg heller, vilket blir ganska uppenbart då jag fortfarande tycker att exempelvis Ika i Rutan är det läskigaste som finns samt att jag tycker att det är ganska roligt att tänka sig hur det måste låta om en sill pruttar.

Så när det kommer till kritan kanske det var lite överambitiöst att försöka besvara meningen med livet i en blogg, liksom.  Jag tror jag håller mig till min nivå och lägger istället in en bild på en velociraptor. De är rätt fräsiga.104657-4

Om jag hade levt på dinosaurietiden hade jag velat ha en sån. Jag hade nog döpt den till Sune om det varit en kille, för jag vet inte om jag hade velat ha en tjejdinosaurie faktiskt.

Jag kanske ska sluta fåna mig offentligt på internet. Sofia, du gillar mig väl ändå? Puss!

Sista bloggarnörden ut i cyberrymden?

...för ärligt talat. Det här med blogg? Vad töntigt, såååå 2003 liksom! Men hursomhaver, här är jag, och inte kommer någon mer än Sofia att läsa vad som skrivs i denna, och det är väl lika bra för här kommer det finnas otaligt med snusk och oanständigheter av alla de slag som första bästa Hänt Extra-reporter gärna velat vantarna på. Men se, det kommer de inte att göra, det är därför jag skriver om dem i min blogg istället, så att ingen ska få reda på det.

Jag har inte särskilt mycket att komma med idag, vilket gör det här skrivandet tämligen meningslöst. Men jag kan åtminstone bidra med en "lika som bär", för det tycker jag alltid är festligt. Tihi!

104657-3Nakenjanne
      
                  Naken-Janne?                                                  Lars Lagerbäck?

Nu lyssnar Sofia på vad hon kallar "partymusik". Vilka döda partyn de måste ha i Skåne? Pussycat Dolls?!
Okej, nu blev det Daniel Lemma istället. Kanske inte partaj, men det är i alla fall musik. Puss på Sofia för det!

Nej, nu är det dags att åter leva. Hej och hå!

RSS 2.0