En hyllning till de bortglömda Del IV

Det var längesen sist, men jag tänkte följa upp min gamla uppgift att hylla bortglömda hjältar. Idag är det ingen mindre än den evige birollsskådisen Bruce McGill, för min vänskaps- och familjekrets kanske mest känd som MacGyvers strulige kamrat Jack Dalton (nej, blanda inte ihop med Jack Dalton, en av bröderna i Lucky Luke, även om de tack vare mustaschen faktiskt är rätt lika när det kommer till kritan... vilket sammanträffande!). 

       
Jack Dalton X2. Till höger är Jack den näst kortaste brodern.

Nåja, nu var det inte Jack Dalton utan skådespelaren Bruce McGill det skulle handla om (de två mellersta bröderna, Jack och William Dalton, kommer mest troligt att hamna på listan de med, eftersom det framförallt är Averell, den långa, och Joe, den korta, som har utstickande personligheter, medan Jack och William är typiska "mellanbröder" och mest flyter med gänget). Och därmed tappade jag tråden återigen!

Bruce McGill var det ja. Vad jag vet har han inte spelat huvudrollen någon gång, utan han är en ständig birollsinnehavare. Han är faktiskt med oftare än man tror, och är en väl erkänd skådis. Hans insatser i MacGyver är stabila, men problemet är att man kan få för sig att han bara spelar den typen av roller (en jobbig, pratglad typiskt strulig amerikan, som vill väl och ofta försöker sig på att skaffa sig en hacka på det ena och det andra, vilket alltid leder till trubbel. Men, som den sanne vännen han är, ställer han alltid upp för Mackan när det krisar sig; eller helt enkelt när Mackan behöver ett flygplan, eftersom Bruces karaktär är pilot). Detta är dock inte helt sant. (eftersom mina parantes-insatser mitt i inläggen är så långa och för fokus bort från det jag egentligen vill säga, så återupprepar jag det; han spelar egentligen inte bara den typen av roller). Bruce McGill är en skicklig karaktärsskådespelare, som spelat i erkänt kända filmer som bl.a Cinderella Man, The Collateral, Ali, Sum of all Fears, Elisabethtown (huvva), A Perfect World och Matchstick Men (som jag och Sofia för övrigt såg häromdagen, vilket varmt rekommenderas - helt enkelt en grymt bra film, utan att avslöja för mycket.) Gästspel i flertalet serier har det också blivit, Miami Vice, Walker Texas Ranger (!!!!) och CSI t.ex. Sedan har han, givetvis, gjorde en hel del skräp också (nej Sofia, Walker Texas Ranger är kvalitets-TV).

Vad som gör honom så grym är naturligtvis framförallt mustachen. Visserligen inte i klass med Tom Selleck, men herrejösses, man kan ju inte få allt! Han kan dessutom se ut som en gangster/mafioso, vilket är ett starkt plus om man ska ha någon chans att vara skådespelare med pondus (undantagsfallet är Forest Whitaker, som inte ser ut som en mafioso alls men har pondus så det räcker och blir över, mer om honom senare?)


Tom Selleck med en toppmodern ringarmaskin.

Bruce McGill kan inte beskrivas lika bra som han kan upplevas, och därför anser jag att mer skrivande är tämligen onödigt. Jag är personligen inte tillräckligt bevandrad i hans skådespelarinsatser för att kunna hylla honom tillräckligt, men jag anser mig tillräckligt mycket MacGyver-nörd så att jag åtminstone kan lyfta på hatten och tacka för ett väl utfört arbete. Och jag menar - kolla på bilderna nedan - kan man se coolare ut? 


              
Cool!

        
Coolare!

 
 Öööh... det hör tilll rollen!Och därmed har vi ännu ett namn på listan!

En hyllning till de bortglömda:

1. Andrew Ridgeley -
den andre killen i Wham!
2. Rafael - den fjärde Turtlen
3. George Lazenby - den bortglömde Bondhjälten
4. Timothy Dalton - den andre halvt bortglömde Bondhjälten
5. Bruce McGill - MacGyvers andra vän som inte är med riktigt lika mycket som Pete Thornton


Det var längesen sist...

Jag tänkte skriva något nytt, men orkade inte riktigt fullt ut, så jag gör en rövare och snor såna där frågor som Sofia precis skrev, som snodde dem från Astrid, som i sin tur snodde... osv.

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa: Vet inte, ganska många, varav två användes dagligen och resten är kvar av "jag-kanske-behöver-dem-i-framtiden-nån-gång-men-i-själva-verket-har-jag-glömt-vart-de-leder-anledning".
Vilken svordom använder du mest: Marie Serneholt
Äger du en iPod: Nej. Tyvärr.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på: Det varierar. Imorrn är jag ledig t.ex, så jag ska väl upp vid 10 kanske.
Hur många resväskor äger du: Ingen riktigt, jag är en bagman.
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute: Näe. Överlag är jag ingen flipflopare överhuvudtaget. Jag är mer en sandalare.
Var köper du dina matvaror ifrån: Ica?
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden: Om jag blir lyckad är jag gärna med på bild, men jag har insett min uselhet på den fronten, så jag är nog bakom kameran.
Har några av dina vänner barn: Inte mig veterligen.
Har någon någonsin kallat dig lat: Nej, ibland kallas jag för "Tompa", men det är mest på skoj. Lat? Jag? Aldrig!
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu: Soundtrack of our Lives skiva Origin vol 1.
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk: Vanlig vadå? Herrejösses, lär dig skriva ordentligt, du anonyme frågeställare! Men chokladmjölk är ju mums.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: Japp!
När var senast någon stötte på dig: Jag har stött på många människor idag. Hela min klass faktiskt. Och lite på Sofia.
Vad åt du till middag: En näringsriktig måltid bestående av köttbullar, pulvermos, pulversås och lingonsylt (=grönsaker). (vad skönt, här behöver jag inte ändra ett skvatt)
Använder du huvtröjor: Ja, även i skrivande stund. Dock i singular.
Kan du vissla: Javisst kan jag det.
Har du någonsin deltagit i en demonstration: Ja, när USA fick för sig att bomba Afghanistan (eller var det Irak eller något annat "av de där länderna" ? )
Vem var den sista som ringde dig: Den sista? Är inte det där är en sjukt creepy fråga? Jag hoppas att någon mer hinner ringa mig!
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält: Jag AVSKYR piratskeppen. Usch och fy, det är hemskt. Favorit? Får säga Balder - ren njutning.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig: Nej, jag har en magisk kraft, så världen stannar och står helt stilla när jag vänder huvudet.
Vilket riktnummer befinner du dig i: 090
Tittade du på tecknat när du var liten: Nej, i min familj är det förbjudet. Vi brukar titta på Polanski eller Ingmar Bergmans verk, för att sedan diskutera fornyrdislag i lettisk litteratur från 1600-talet.
Hur många syskon har du: 3, om man räknar med Jenny.
Är du blyg inför det motsatta könet: Inte nu längre, för nu har jag liksom ingen anledning att bli det. Lite bakvänt egentligen?
Äger du några band t-shirts: Nej, jag äger inga band, T-shirts! (okej, jag vet, jag är språkfascist)
När flög du senast: Jag vet att vi landat på månen, men när fasen lärde vi oss att flyga? Senast jag satt i ett flygplan var när jag flög från Malmö till Umeå den 9e januari.
Hur många stolar står kring ditt köksbord: Fyra.
Läser du för skojs skull: Ja. (www.dumfråga.se)
Pratar du några andra språk: Engelska, tyska, halvtaskig spanska, godkänt rövarspråk, hjälpligt baklänges, bra skånska (när jag lägger till med tantrösten!) och fenomenal på Tomas och Anna-språket.
Diskar du din egen disk: Nej, jag brukar bytlåna med kineserna som bor ovanför.
Har du gråtit offentligt: Antagligen när jag var liten X antal gånger, men jag kan inte minnas om jag gjort det på äldre dagar?
Har du en stationär dator eller en laptop: Stationär.
Försöker du alltid lära dig nya saker: Javisst, dock passivt mestadels.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar: Näpp. Natürlich är min melodi.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten: Det är väl helt ok, men vad är det för fel med att dela? Eller är inte det jämlikt samhälle som ska uppnås? (dagens moralkaka!)
Kan du kasta macka: Vem kan inte kasta en limpskiva? Och om det är stenar vi pratar så, ja, det kan jag. Huruvida jag är bra eller inte vet bara jag och Poseidon.
Har du någonsin varit på Jamaica: Nej.
Vad har du med dig in på bion: Min Tamagotchi som jag kallar för James.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet: Svenska
Gillar du att flyga flygplan: Hade jag kunnat, så antagligen.
Vilket peronlighetsdrag är ett måste hos en partner: Humor, samma intelligensnivå och en tight stjärt.
Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv: Blir man attraherad är väl personen knappast oattraktiv.
När sov du senast på golvet: Om man räknar med madrass så var det när jag var hos Sofia och en viss Zlatan kom och visade sitt gillande genom att avlägsna sitt urin på mitt täcke.
Vilken är din favoritdrink: Oboy.
Gillar du din boende situation: www.skrivihop.nu  Och ja, jag gillar att bo med Sofia, vi har kul ihop! :)
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera: Jag har aldrig inte fungerat, så jag vet inte. Kanske får testa!
Äter du frukost dagligen: Ja, oftast på morgonen faktiskt. (ett bra svar av Sofia som jag helt enkelt låter stå kvar)
Är dina dagar fullbokade och stressiga: Ibland, men oftast inte. Jag försöker att hålla mig så lite låst som möjligt så att jag alltid är relativt fri.
Vilken är din favoritfrukt: Mandarill.
Hur gammal blir du nästa födelsedag: 22 år.
Tror du på liv på andra planeter: Ja, när jag befinner mig på Venus brukar jag tro på livet. Och på andra planeter finns det säkert liv, nånstans.
Tror du att Gud är man eller kvinna: Nej, ingetdera.
Hur valde dina föräldrar ditt namn: De kollade upp i en telefonkatalog efter "De minst originella 80-talsnamnen" och hittade, efter att redan ha förbrukat de ovanliga namnen Erik och Anna, mitt namn Tomas.
Gillar du senap: Njäe. Inte i "fri form". Det ska vara i såser och sånt isåfall, inte på korv och liknande.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm: Hade varit en upplevelse, absolut, och jag hade gärna gjort det! Dock hade jag tvekat... länge.
Sover du på sida, mage eller rygg: Jag somnar på rygg, tills jag får ett slag i ansiktet och ett oskrivbart ljud från Sofia om att jag snarkar, sen vänder hon sig om och snarkar minst lika högt själv, och jag vrider och vänder mig på alla möjliga sätt. Så jag skulle tro mage och sida mest, sover jag på rygg aktiveras snarkningarna.
Tycker du om att krama folk: Visst, framförallt Sofia.
Skulle du säga att du är trendig: Nej. Inte modemässigt i alla fall.
Äger du en digitalkamera: Ja, men den börjar kännas gammal.
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars: Lando Calrissian. En skön kille. Eller kanske den där lite tjockare ewoken?
Tycker du att du är attraktiv: Jag vill tro att jag är en vänlig människa i alla fall.
Vad är du allergisk mot: B-kändisar.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött: Nej.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat: Kristina, tror jag?

Och därmed var det sängdags!

Mr Nightwalker

Eftersom jag har allvarliga disciplinproblem har jag skjutit på min B-uppsats länge. Eftersom det var inlämning idag 10.00 om man ska skicka via mail (vilket är en minut sen) så var det såklart inte många minutrar sedan jag var klar och skickade in min uppsats. B-uppsats motsvarar 5 poäng, vilket i sin tur motsvarar 5 veckors studier. Jag har med andra ord gjort 5 veckors studier på en dag, mer eller mindre. Ska jag vara stolt eller skämmas?
Hursomhelst satt jag uppe länge inatt och skrev, till 4 åtminstone, men på grund av att jag kommit upp i varv samt den innestående koffeinkicken låg jag som en 5-årig duracellkanin dagen innan julafton och vred och vände mig i sängen. Eftersom jag var tvungen att stiga upp runt 8 fick jag, gissningsvis, kanske 2 timmars lätt sömn inatt. Vi får se om jag hinner kvickna till liv lagom tills jag anländer till Sofias boning, eller om det är att vara Levande Död som gäller.
Zombie Attack!

     They're going to get you, Barbara!


(ser inte den här grabben, som för övrigt är min favoritzombie i klassikern Night of the Living Dead, litegrann ut som han i Hipp Hipp som spelar utbränd ismaskinsförare, och som även var med i nåt barnprogram på 4an? Typ, Kosmos-nånting? Mikael Riesebeck heter han visst, efter viss efterforskning. Se där! Hittade dock ingen bra bild på honom...) Nu orkar jag inte skriva mer. Lever redan på sparenergi som det är.

RSS 2.0