Juholt vs Bildt

Håkan Juholt har nog ångrat att han så snabbt sa att "reglerna var glasklara", när det senare visat sig att det inte alls var särskilt glasklart. Kort sagt har han en hel del att lära av utrikesminister Carl Bildt, åtminstone rent retoriskt. Lyssna själv och avgör:


Pizza

Ja, jag vet att det här klippet är gammalt, men det är ändå ett genialiskt prank i all sin enkelhet:


Ekorrar i kyrktornet vore nåt

Jag vet, jag vet. Jag tjatar för mycket om den frilansande Arjeplogreportern Bertil Sundkvists underbara nyheter, men samtidigt kan jag inte låta bli när han levererar pärla efter pärla. Jag vill också poängtera att det är fullkomligt ickeironiska hyllningar jag ägnar mig åt när det gäller Bertil Sundkvist. Visst skulle man kunna göra sig lustig över att nyheterna han levererar ofta är banala, men jag tycker att det finns en underbar charm i dem och är övertygad om att världen skulle vara bra mycket tristare utan dem. Och när allt kommer omkring så är hans förvisso banala nyheter ändå av betydligt större intresse och litterär kvalitet än de flesta ickenyheter som Aftonbladet eller Expressen hasplar ur sig, så all heder åt Bertil!

Den senaste i raden briljanta Sundkvist-reportage kom häromdagen, vilket min syster glädjande nog uppmärksammande mig på. Läs och njut:
Här har Bertil alltså inte bara skapat en nyhet av att en lampa lyst i ett kyrktorn - han har dessutom kryddat den genom att skriva på något slags spännande prosa med romantiska inslag. Helst ska texten läsas högt med en inlevelsefull röst för maximal effekt.

Men! Bertil får passa sig! Nu har han nämligen fått konkurrens i form av ännu en frilansade reporter för just nyheter i norr - Göran Westerlund. Han har grävt fram ett scoop från "grannstaden" (granne och stad med norrländska mått då) Arvidsjaur. Här har man nämligen satt upp en Herr-Gårman-skylt i form av en ekorre! Tänka sig! Läs själv om det otroliga här.

RSS 2.0