Galna radioherrar

För ett litet tag sedan skrev jag om galna radiokvinnor som ringde in till radion och var allmänt crazy. Efter att ha lyssnat på P1 om dagarna i sommar har jag stött på en hel del sådana, men såhär i efterhand kändes det lite politiskt inkorrekt att bara skriva om de galna radiokvinnorna när det finns gott om galna radioherrar också. Som idag till exempel, då det bland annat ringde in en herre som klagade på kvinnor som har långt hår på tv. När programledaren Täppas sedan frågar om Robert Wells hår menar radioherren att han "minsann klippt till det lite". Väldigt roligt, i alla fall.

Men det mest roliga/obehagliga är mannen som ringer in direkt efter. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga egentligen. Jag vill inte avslöja för mycket, men vi kan enkelt säga att jag blev paff. Lyssna själv på klippet. Avsnittet sändes alltså 28e juli, och du bör lyssna från 27e minuten och framåt några minuter om du vill lyssna på båda knasbollarna. Om du klarar av mer pinsamheter och irriterande tanter med stingsligt humör rekommenderar jag även att du lyssnar från 16 minuter och 49 sekunder och framåt. Filmjölk kan vara bra att ha, så att säga. Dock bra tips!


Maria Persson stand-in för Christian Bale

På något sätt känner jag mig lite besviken. Jag har alltid tyckt att det varit så häftigt att den dagsaktuella skådespelaren Christian Bale, som är så i ropet nu efter misshandel och Batmanroller, varit med i den fina filmversionen av Mio min Mio. Tanken att en av de allra största profilerna i Hollywood varit med i en Astrid Lindgren-film är helt enkelt uppfriskande.

Men! Idag upptäckte jag något som slog undan benen på mig fullständigt. Jag har levt i en lögn! Det är nämligen inte alls Christian Bale som spelar rollen som Jum Jum - det är istället Maria Persson, mest känd som en annan Astridfigur, nämligen Annika. Här är beviset: 

 
annika    bale
Snorlika Batmanbär. Och Christian Bale kan knappast prata svenska, och hade klippet varit dubbat hade man sett det!


Trots detta är det ändå Bale och inte Persson som är känd idag. Bale har fått spela både Batman och Bateman (American Psycho-galningen) och spelar dessutom in den nya terminatorfilmen för fullt just nu. Vad Persson gör idag vet jag inte, men jag tror inte att hon tjänar lika mycket pengar i alla fall. Det kanske rent av är hon som döljer sig bakom läderlappskläderna i senaste filmen, medan Bale bara går på premiärer?

VM i nyhetstorka

Under somrarna brukar tidningar och tv lida av nyhetstorka, och bortser man från tveksamma val i Zimbawe, FRA och fotbolls-EM får man väl lov att påstå att det är nyhetstorka även denna sommar. Inte minst kvällstidningarna är drabbade av detta fenomen.

Tur då att allas vår favoritlokaltidning, Piteåtidningen, alltid håller måttet. Där blir det aldrig nyhetstorka, utan det finns alltid massvis av intressanta läsvärdheter. Jag är med andra ord en lycklig ung man som har nöjet att tillbringa sommaren i just Piteå med Piteåtidningen till hands, och än lyckligare är jag eftersom jag har tillgång till en scanner. Jag ska härmed bjuda på ett litet smakprov om vilken nyhet som är den största snackisen i stan just nu. Håll i hatten!


 

Piteåtidningen


Tänk om det skulle hända i Stockholm! Då skulle det minsann bli liv i pressen! Men eftersom "vi i Norrland" inte intresserar er där nere, når dessa nyheter inte er. Rätt åt er! Lev i er okunskap, hoppas ni skäms!


Jo, jag lever

Som kanske märkts har bloggen torkat ut i sin sommardvala och jag har inte tänkt ge liv åt den riktigt än, utan jag vill bara visa att jag fortfarande lever. Den riktiga livskraften kommer dock inte förrän då tentorna hopar sig igen, skulle jag tro. Om det är till någon tröst har jag absout inget att skriva om så ni missar ju inget direkt.

Dock vill jag utfärda en liten varning - nästa artist/grupp som använder den otroligt slitna, klyschiga och egentligen ganska intetsägande strofen "fly high in the sky" ska jag personligen kölhala. Bara så ni vet.

Och då är jag ändå inte ens särskilt aggressiv.


RSS 2.0