Hyllning till de bortglömda, del XII

Många här på jorden har funderat sig till fördärv på frågan om vad meningen med livet egentligen är. Personligen tror jag nog som många andra, att om det nu finns en mening så är det nog ganska olika från person till person. Därför känns det bra att jag nu insett min plats i samhället. Att jag studerar till lärare och kommer att ha flera elever i framtiden är inte det viktigaste, inte heller att jag förhoppningsvis kan föra mina gener vidare i ett par väluppfostrade, vattenkammade och mycket artiga barn, och inte heller är det att tjäna enormt mycket pengar som jag kan köpa mig en fet swimmingpool för. Allt det där är bara steg på vägen. Jag har ett mycket viktigare kall än så. Mycket viktigare. Det är ett hårt jobb, men det måste göras!

Som ni säkerligen redan listat ut syftar jag naturligtvis på att jämna ut ostar. Det är nämligen så att det bara finns ett fåtal människor på jorden, mig inkluderat, som faktiskt tar sitt ansvar att jämna ut ostarna när det är dags att hyvla den. Hade de andra mindre ansvarsfulla människor fått härja fritt hade alla hushållsostar i Sverige varit helt snedhyvlade. Jag talar om människor som inte drar sitt strå till stacken, utan alltid tar den finaste osten från mitten. De hyvlar för att få en så stor och fin ostbit som möjligt, och hyvlar därför nästan alltid i mitten, vilket resulterar i att det blir höga kanter på osten, alternatitvt en väldigt sned ost. Det blir jättesvårt för nästa person att få en normal bit, och hade det inte varit för oss ostkantshyvlare hade vi haft enorma problem i samhället gällande våra ostar. Dessutom är det av rent estetiska skäl mycket snyggare med en jämn och fin ost. Det blir också bra mycket lättare att förvara i kylskåpet, då den blir rak och stadig och man till och med kan ställa saker på den om det skulle behövas. Inte nog med det - det blir ingen såndär enorm ohyvlingsbar ostkant kvar i slutet som man måste kasta bort (alterntivet är att man river osten och använder/fryser ner den men då får man ofta räkna med att offra sina fingrar). Istället blir den så liten som det bara går, vilket är det svinn man får räkna med.

Vi ostkantshyvlare gör ett mycket viktigt och hårt jobb i det tysta. Vi tar den sämre osten för att ni ska vara nöjda, men får vi något tack för det? Nej, ni bara tar era fina skivor från mitten av osten utan tanke eller medlidande på den oerhörda offring vi ostkantshyvlare gjort. Så nästa gång du tar en såndär perfekt hyvlad ostbit, vill jag att du sänder en tanke på den eller de som hyvlat innan dig, som faktiskt gett dig den där raka och fina osten att hyvla från, och inte en snedhyvlad en.


image123

Denna ost hade verkligen behövt en ostkantshyvlare. Detta är ett mycket milt exempel, men ändå! Notera den störande kanten längst bak. Den hade inte funnits där om en ostkantshyvlare varit i närheten! Nu kommer nästa person antagligen få en mycket ojämn bit med oproportionerligt mycket ost längs bak, alternativt en väldigt liten bit som dessutom gör osten än mer ojämn. Det blir isåfall en kedjereaktion, och det kommer vara jättetunn längst fram, nästan fallfärdig, medan den blir väldigt tjock där bak. Inte bra, inte snyggt och framförallt inte nödvändigt!

Vi behövs! Det kanske låter som att jag är lite självgod idag, men ja, jag vill faktiskt hylla mig själv idag. Inte ensam förstås, utan vi är en tapper skara som offrar oss. Idag hyllar vi alltså alla ostkantshyvlare. Tack för att vi finns!

Hyllningslistan:

1. Andrew Ridgeley - den andre killen i Wham!
2. Rafael - den fjärde Turtlen
3. George Lazenby - den bortglömde Bondhjälten
4. Timothy Dalton - den andre halvt bortglömde Bondhjälten
5. Bruce McGill - MacGyvers andra vän som inte är med riktigt lika mycket som Pete Thornton
6. Ron Perlman - Birollsinnehavaren med underbett och magisk röst
7. Astrid Lindgrens bortglömda verk - Pippi i alla ära, men nog är Stig, Barbro, Gullpian och Berit också hjältar?
8. Michael Newman - Den fule livräddaren
9. Jim Corr - Brorsan till The Corrs-tjejerna
10. Eva Ulvby, Berit Hofling, Ebba Beckman och Johanna Hermann Lundberg - Urcoola hjältinnor som levererar i alla tider.
11. Monica Forsberg - När-du-hör-detta-ljud-är-det-dags-att-vända-blad-kvinnan
12. Ostkantshyvlarna - De som offrar sin egen ostbit för att jämna ut osten för andra

Kommentarer
Postat av: Suffe

"Jag talar om människor som inte drar sitt strå till stacken, utan alltid tar den finaste osten från mitten. De hyvlar för att få en så stor och fin ostbit som möjligt, och hyvlar därför nästan alltid i mitten, vilket resulterar i att det blir höga kanter på osten, alternatitvt en väldigt sned ost."

"Vi ostkantshyvlare gör ett mycket viktigt och hårt jobb i det tysta. Vi tar den sämre osten för att ni ska vara nöjda, men får vi något tack för det? Nej, ni bara tar era fina skivor från mitten av osten utan tanke eller medlidande på den oerhörda offring vi ostkantshyvlare gjort."

...bör jag ta åt mig...?? Is there something you wanna tell me? :P

2007-12-29 @ 01:15:24
Postat av: matilda

Klart man ska hyvla ostkanterna också! Vem gör INTE så!!?? Grrrrr och morrrrr för dessa människor!

gott nytt år! Hoppas ostbackarna blir plattare under 2008! ;)

2008-01-01 @ 20:14:21
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Tomas

Suffe: Jag dömer ingen. Om du känner dig skyldig bör du dock få dig en tankeställare. Och om du vill ta åt dig av hyllningarna får du se till att hyvla kanterna på osten, helt enkelt :)

matilda: Jaa, visst är de hemska? Gott nytt år själv! (lite sent, sådär, men...)

2008-01-08 @ 12:56:00
Postat av: Angelica

Äntligen blir man hyllad! Jag har som bara längtat efter den dagen någon skulle upptäcka den världsuppoffring jag gör. Viste att man kunde lita på dig!

Det är värre att sitta vid datorn och skriva i NÅGON ANNANS blogg, bara för att man vill slippa undan uppsatsen än att skriva i sin egen. *Upplyser*

2008-01-10 @ 01:07:44
Postat av: Tomas

Ta åt dig av hyllningarna och spegla dig i glansen! Idag är det din dag Angelica. Vi lyfter alla på hatten!

Jag vet inte det jag. Alla sätt för att undvika att skriva uppsats är bra. Eller kanske inte bra, men nödvändiga. Eller inte heller nödvändiga, utan egentligen bara lättillgängliga. Och farliga. Nu skriver vi uppsats!!

2008-01-10 @ 01:54:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0