Filmningar

För ett antal somrar sedan försökte jag, förgäves, lära min lillasyster den oädla konsten att "filma" i fotboll. Det gäller att ha bra timing, att söka motståndarens ben, skrika högt och kasta sig våldsamt och verkligen se ut att ha ont. Givetvis är det ett plus i kanten om man skär upp sår på benen och blöder, eftersom detta förstärker känslan av en våldsam tackling. Tyvärr var min elev inte någon hejare på filmarkonsten och träningen gav aldrig riktigt frukt, men gudarna ska veta att jag försökte!

Att filma är förstås moraliskt förkastligt eftersom det är ett otyg som inte hör hemma i fotbollen. Det är spelförstörande och oärligt rakt igenom. Men samtidigt - är det inte väldigt komiskt när filmningar som i klippet under faktiskt går hem? Klippet är från Colombianska ligan förra veckan:Det är tyvärr inte bara i obskyra ligor som halvtaskiga spelare filmar, utan det sker på alla nivåer. Väldigt tråkigt förstås, åtminstone när domaren går på filmningarna som exempelvis Rivaldos filmning i VM 2002 som ledde till att turken Hakan Unsal blev utvisad. Däremot är det är fantastiskt roligt med usla filmningar som exempelvis Gilardinos dåliga filmning som ledde till att han blev varnad - och han har mage att spela oförstående!

Så någonstans är filmningarna, tyvärr, ganska underhållande. Åtminstone när filmningarna är så uppenbart usla, precis som filmningarna nedan:Men när filmningar avgör matcher när ens favoritlag spelar är det aldrig roligt, och därför bör filmningar förstås helt försvinna från fotbollsplanen. Böter rör inte fuskarna i ryggen såvida det inte är böter på tiosiffriga belopp. Stäng av uppenbara filmare i en halv säsong istället så vi slipper otyget.

Kommentarer
Postat av: ylva

haha jag såg också på spåret klippet nu...han är la go eller björn ;) dock blev det ingen autograf, vi stod mest på avstånd och dyrkade :P

2008-12-05 @ 18:00:40
URL: http://ylvson.blogg.se/
Postat av: jenny

och de här fotbollsspelarna ska vara... män?

2008-12-05 @ 18:10:03
Postat av: Tomas

ylva: Men! En sådan chans har man bara en gång i livet. Hoppas att du njöt av att träffa oraklet i alla fall.jenny: Ska du säga, du som inte ens klarar av att filma ens en gång ;)

2008-12-07 @ 15:01:39
Postat av: Matilda

De borde kanske jobba som stuntfilmare i hollywood istället och underhålla på det viset?kul att höra att du diggar årets kalender :) Känner mig lite ensammen på den punkten annars...ps. har en annorlunda tävling på bloggen. Delta gärna! :)

2008-12-08 @ 13:57:41
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Tomas

matilda: Med tanke på fotbollsproffsens usla löner är det fullt tänkbart att de extraknäcker som stuntfilmare, helt klart. Möjligen kan man också tänka sig det bakvänd, att stuntfilmare extraknäcker som fotbollsproffs?Äsch, de som uttalar sig illa om kalendern har inte gett den en ärlig chans bara. Plus då att man nog framförallt ska kolla med den riktiga målgruppen...Pepparkakstävling? Im on! :)

2008-12-08 @ 16:50:59
Postat av: Lotta

det festliga med klippet är inte filmningarna, nu har du fått allt om bakfoten. det är ju den vidriga versionen av imperial march som ifrågasätts!

Postat av: Tomas

Jag vet inte riktigt hur du menar; är låten bra eller dålig? Eftersom den tar avstamp i Star Wars universum tycker jag naturligtvis att den är toppen. Att även filmningarna är söta är bara hallonen på oxfilén.

2008-12-10 @ 23:31:12
Postat av: Lotta

den är lika kass som jihde. men annars är den bra.

2008-12-11 @ 16:02:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0