Maria Persson stand-in för Christian Bale

På något sätt känner jag mig lite besviken. Jag har alltid tyckt att det varit så häftigt att den dagsaktuella skådespelaren Christian Bale, som är så i ropet nu efter misshandel och Batmanroller, varit med i den fina filmversionen av Mio min Mio. Tanken att en av de allra största profilerna i Hollywood varit med i en Astrid Lindgren-film är helt enkelt uppfriskande.

Men! Idag upptäckte jag något som slog undan benen på mig fullständigt. Jag har levt i en lögn! Det är nämligen inte alls Christian Bale som spelar rollen som Jum Jum - det är istället Maria Persson, mest känd som en annan Astridfigur, nämligen Annika. Här är beviset: 

 
annika    bale
Snorlika Batmanbär. Och Christian Bale kan knappast prata svenska, och hade klippet varit dubbat hade man sett det!


Trots detta är det ändå Bale och inte Persson som är känd idag. Bale har fått spela både Batman och Bateman (American Psycho-galningen) och spelar dessutom in den nya terminatorfilmen för fullt just nu. Vad Persson gör idag vet jag inte, men jag tror inte att hon tjänar lika mycket pengar i alla fall. Det kanske rent av är hon som döljer sig bakom läderlappskläderna i senaste filmen, medan Bale bara går på premiärer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0