Hyllning till de bortglömda, del XX

Den hyllning som idag utfärdas för en bortglömd hjälte är inte en vanlig hyllning, utan det är faktiskt 20-hjältesjubileum! Det känns som att listan ständigt växer, vilket är en härlig känsla. Jag hoppas verkligen att de numer lite extra omnämnda bortglömda hjältarna fått ett visst uns av upprättelse, och att de speglar sig i sin glans. Ett antal av de bortglömda hjältar som jag tagit upp i listan har fått stå till skuggan på grund av att en god vän eller ett syskon blivit så otroligt populär. Det kan tyckas att det är lite tjatigt, men även dagens bortglömda hjälte är en sådan person, men detta betyder dock inte att personen inte bör hyllas. Därför hyllas idag Daniel, den bortglömda och lite fetare Baldwinbrorsan.*Ni känner säkert till Baldwinbröderna - fyra bröder som figurerar i diverse filmer och tvserier. Den självklara stjärnan av bröderna är utan tvekan Alec Baldwin (uppe i höger hörn), den äldsta av bröderna och också den som haft bäst karriär . Han har varit med i massvis av filmer. Sällan spelar han huvudrollen, men så fort det behövs en rik, dryg, kostymklädd och lite skurkaktig affärsnisse som bara tänker på pengar kan man mer eller mindre räkna med att det är Alec som spelar den rollen. Enligt Team America är han för övrigt världens bästa skådespelare, vilket får anses vara en mycket säker källa. Han kan sina grejer, helt enkelt.

William Baldwin (nere till vänster) är näst yngst av bröderna, och är en sån där kille som man antingen tycker är skitsnygg eller ganska läskig, eller möjligen båda samtidigt. Jag håller mig neutral i frågan och konstaterar istället att William är den Baldwinbrorsa jag kommer ihåg av två anledningar: dels den totalsunkiga skitfilmen Fair Game där även skådespelaren fotomodellen Cindy Crawford spelar en viktig roll medverkar, dels som tennistränaren i The Squid and the Whale. En bra film och en dålig film alltså. Hursomhelst kommer man ihåg honom.

Stephen Baldwin är den yngste och kanske "spralligaste" av bröderna (notera till exempel att han är den enda av bröderna som ler på bilden, samt iklär sig en käck hatt - busigt!). Förutom att han tydligen sägs vara duktig på opera är han antagligen mest känd för sin roll i The Usual Suspects, en film jag och många andra diggar skarpt, och därmed är även denna broder ihågkommen.


Så... vad har då vår bortglömde hjälte, Daniel Baldwin, gjort? Han har spelat flera roller i diverse mer eller mindre lyckades filmer och tvserier, men aldrig riktigt fått något större genomslag. För mig är Daniels största och bästa insats i tvserien Homicide: Life on the Street, i Sverige mer känd som Uppdrag Mord (en serie som själv skulle kunna platsa på Bortglömda Hjältar-listan eftersom den var grymt bra men sällan nämns längre). Han var visserligen bara med i två säsonger, men å andra sidan gjorde han det bra. I övrigt minns folk bara Daniel för två saker:
- Han är den fetaste och skabbigaste av bröderna
- Han är den som aldrig riktigt lyckats

Av den anledningen glömmer folk alltid honom när de diskuterar Baldwinbröderna. Istället har han dragits med diverse narkotikabesvär, och figurerar nu i ett program på MTV om kändisar som haft knarkbesvär. Även folk som inte är raketforskare inser nog att detta inte är ett jättekliv framåt i karriären. Det faktum att han inte haft lika lyckad karriär som sina bröder betyder däremot inte att han är en sämre människa än dem, och det faktum att han är bortglömd men ändå åstadkommit åtminstone någonting bra (rollen som Beau Felton i Uppdrag Mord) är i mina ögon tillräckligt för en hyllning. Var stolt, Daniel, och må ingen glömma ditt namn när de försöker namedroppa Baldwinbröder i fortsättningen!

Hyllningslistan:
1. Andrew Ridgeley - den andre killen i Wham!
2. Rafael - den fjärde Turtlen
3. George Lazenby - den bortglömde Bondhjälten
4. Timothy Dalton - den andre halvt bortglömde Bondhjälten
5. Bruce McGill - MacGyvers andra vän som inte är med riktigt lika mycket som Pete Thornton
6. Ron Perlman - Birollsinnehavaren med underbett och magisk röst
7. Astrid Lindgrens bortglömda verk - Pippi i alla ära, men nog är Stig, Barbro, Gullpian och Berit också hjältar?
8. Michael Newman - Den fule livräddaren
9. Jim Corr - Brorsan till The Corrs-tjejerna
10. Eva Ulvby, Berit Hofling, Ebba Beckman och Johanna Hermann Lundberg - Urcoola hjältinnor som levererar i alla tider.
11. Monica Forsberg - När-du-hör-detta-ljud-är-det-dags-att-vända-blad-kvinnan
12. Oskantshyvlarna - De som offrar sin egen ostbit för att jämna ut osten för andra
13. David Prowse - Mannen bakom Vaders mask
14. Hjördis - Kvinnonamnet som inte har namnsdag den 4e mars
15. Adam West - Den riktiga Batman med de snygga ögonbrynen
16. Andreas Ravelli - Thomas brorsa som var grym på fotboll men som ingen minns annat än som "Thomas brorsa"
17. Jenny Kallur - Sannas syster som springer skitsnabbt. I onödan?
18. Björn Gustafson - Den riktiga Björn Gustafson som förgyllde barndomen
19. Pigall - Chokladkakan som ingen verkar äta
20. Daniel Baldwin - Den bortglömde och lite fetare Baldwinbrorsan

* Jag är medveten om att Baldwinbrorsorna hade två systrar också, som också är bortglömda, men eftersom de inte är med i samma bransch (såvitt jag vet) tävlar de inte på samma villkor.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Väl rutet! Och vad skönt med en lång uppdatering. Men varför har inte Sofia uppdaterat? Hur som helst så känns det bra att Daniel Baldwin finns, så att vi andra får känna oss lyckade. Bara det är beundransvärt.

2008-09-25 @ 16:32:58
Postat av: saom

Jag nämnde ju Homicide: Life on the Street idag! Vilken slump.

2008-09-25 @ 16:33:02
URL: http://saom.blogspot.com/
Postat av: Tomas

Lotta: Allt för dig, lotta! Eller möjligen för att jag också behöver plugga...saom: Haha, creepy!

2008-09-25 @ 20:46:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0