It was acceptable in the 90s

Till er som fortfarande hävdar att allt var bättre förr:


Intressant att nämna är att den hysteriska (och milt sagt rätt usla) programledaren David Waldfogel är specialistläkare egentligen, men ändå ställer upp på att göra dylika produktioner. Senast såg vi honom på tv i den hemska Bauhausreklamen som får vem som helst att bli vomeringsinitierad. Men snubben är smart ändå, tydligen. Tänka sig. Rena Natta, som programmet hette, var ett fruktansvärt program på alla plan och kastade bort tv-licenspengar i sjön (och lades ner rätt snabbt också). Tur då att TV4 var en värdig konkurrent när det kom till bra tvproduktioner. Kommer ni ihåg Glöm inte tandborsten! med Joakim Geigert som programledare?


Glöm inte tandborsten!  var ett program som på alla sätt och vis var helcrazy då det begav sig i mitten av nittiotalet, vilket man i trailern visar på olika sätt. Notera till exempel Geigerts busiga grimaser ungefär 12 respektive 14 sekunder in i klippet. Vilket festligt program det måste vara med en så galen programledare! Lägg till knasigheter som cyklister, brandmän och en hel brandbil i studion och vi har ett vinnande koncept. Men för att krydda extra mycket sitter samtliga i publiken med en tandborste i handen som på givet kommando unisont ropar "Glöm inte tandborsten!", som taget direkt ur valfritt amerikanskt underhållningsprogram från samma tid (Anledningen till tandborstarna var att någon ur publiken vann en resa men var tvungen att åka direkt efter programmet, och att glömma tandborsten vore ju dumt...).

Ett helt lysande koncept. Man kan fråga sig varför det gick så dåligt.

Eller så låter man bli.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Jag tror vår tv hade självcensur för så dåliga program för jag kommer inte ihåg nån av dem. Där emot kan jag fortfarande komma på mig själv att minnas signaturerna till "Rena rama sanningen" och "det kommer mera" program kanske också borde ha glömts bort... I det senare programmet fick dirigenten en hemsk hosta och kunde inte prata. De skickade de iväg honom till sjukhuset i direktsändning med en kameraman och det visade sig att han hade svalt en cigarett. Även om jag alltid haft en förnimmelse om att det nog var fabricerat... Tror det var det programmet som Backstreet Boys gjorde sitt första svenska uppträdande. Annars var det ett rätt meningslöst program med Arne Hägerfors och ... hm... Martin Timmell?

2009-06-11 @ 17:15:59
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Erik

De där programmen verkar jag ha missat helt. Men det kanske beror på att de gånger JAG minns tv så handlar det snarare om Hagge Geigerts grejer (Joakims pappa?). Men de verkar onekligen fascinerande usla.

2009-06-12 @ 19:26:13
Postat av: Lotta

läskigt. själv ville jag alltid se tandborstsprogrammet men fick inte. nu vet jag varför.http://www.youtube.com/watch?v=ILvkEHQPHHg&NR=1 - kolla ända till slutet. anna hälsar.

2009-06-13 @ 23:22:07
Postat av: Tomas

Matilda: Känn dig utvald som blev skonad. "Det kommer mera" kommer jag ihåg ganska väl, och kan också nynna på melodin. Arne drog halvtaffliga ordvitsar och Martin gick mest omkring och skrattade med sitt ganska kännetecknande skratt. Men programmet i sig var nog ganska kasst. "Rena rama sanningen" kommer jag inte ihåg riktigt... men det var väl ungefär som "24 karat"? Eller?Erik: Japp, Hagge är Joakims pappa. Spex och revy sitter väl i blodet.Lotta: Fick inte? Känn dig skonad!

Filmen var ganska konstig ja. De bryter dessutom mot vissa regler då de skriver Z-ordet. Ajaj! Men annars var det fint, framförallt att Jon Bon Jovi fick stryk. Hälsa tillbaka!

2009-06-14 @ 00:06:13
Postat av: Matilda

Ja, precis, Harald som programledare och sen var det nåt tävlingsmoment där det gick ut på att gissa vad som var sant eller falskt. Och det vinnande laget utsattes för "sanningens minut" i slutet där det gällde att gissa hur lång en minut var (med bullerljud i hörlurar) och prickade man in de sista 10 sekundrarna av en minut vann man olika mycket pengar.

2009-06-15 @ 15:26:59
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Tomas

Ja, det lät bekant! Så var det nog :)

2009-06-24 @ 11:41:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0