Sniglar i framstjärten

Youtube är en bottenlös skattkista som aldrig besökts lika flitigt som då man egentligen måste skriva rapport. Och eftersom jag just nu egentligen borde skriva rapport, kan jag inte låta bli att istället jämföra en TV4-blooper med en SVT-blooper:VS.


Så lika men ändå så olika. Det här är en studie i programledarstilar och professionalitet/nervositet. TV4-killen, som verkar vara programledare för något slags taffligt pusselprogram, tycks inte göra någonting rätt. Vartenda ord stakas ut, osammanhängande och grammatiskt inkorrekt, och han har svårt att veta vad han ska göra av händerna och pennan. Det skriker verkligen av nervositet. Och så kommer framstjärten. Hoppas att "ylva från Göteborg" vann i alla fall.

Det andra klippet med "snigelbarn" är så SVT-torrt som bara public service kan bli, vilket jag naturligtvis älskar. Och just på grund av torrheten blir det roligt. Man målar faktiskt upp en bild i huvudet av hur de små snigelbarnen sitter och snortar i sina blöjor. Men man kan förstås inte låta bli att imponeras av hur snyggt programledaren löser felsägningen - han lyckas till och med skicka en passning till Gudrun. Hatten av!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Snigelbarn är roligast!

Har du förresten sett det inslaget från Sydnytt där programledaren berättar om hur det ska bli tyst och lugnt på dagis och så filmar de småbarn som skriker allt de kan? Han kan inte sluta skratta... Och så finns det han Rikard Palm (??) som ser allmänt förvirrad ut och säger märkliga saker :)

2009-03-19 @ 22:10:13
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Tomas

Haha, ja, jag har sett de klippen. Jag kan dessutom verkligen förstå varför Sydnytt-killen inte kan hålla sig för skratt.

Rikard Palm är ju också en outtömlig källa till humor, och det är beklagligt att han blivit omflyttad till nattsändningarna (eller fått sparken?). Han saknas. Samtidigt måste man komma ihåg att många av de klipp som visas på youtube är tagna från Anders & Måns men visas som om de vore riktiga nyhetssändningar, vilket många blir lurade av.

2009-03-20 @ 11:37:38
Postat av: Lina Pop

Rätt bra i SVT-klippet också: "Senare idag, på fredag?"

2009-04-01 @ 13:04:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0