Universums kanske obehagligaste och mest ondskefulla varelse(r)

Jag har länge tyckt att Anna Skipper är universums kanske obehagligaste och mest ondskefulla varelse, men efter att ha sett ett par veckor gammalt avsnitt av Debatt om överviktighet på Svt Play har jag bytt åsikt totalt. Jag tycker inte längre att Anna Skipper är universums kanske obehagligaste och mest ondskefulla varelse - det är hennes man, Olof Skipper, som tar den efterlängtade titeln, medan Anna själv hamnar på en god andraplats. Någon vidare motivering tycker jag inte behövs, utan se klippet själva (ca 16 minuter in) så förstår ni nog vad jag menar. Men jag ska ge några hållpunkter:

- Åsikterna (tjocka människor tänker långsammare, de ska inte synas för mycket på tv för det skapar en norm, osv osv)
- Översittarattityden (... han hunsar till och med Anna vid något ögonblick)
- Dialekten (hur man nu lägger värdering vid en dialekt, meeeeen jooooorå såatteeee...)
- The Look (Frillan, brillorna, guldkedjan och järnkorset på bröstet.)Att Anna Skippers kostråd inte alltid är att rekommendera är inget nytt, utan de har flera gånger blivit nedskrivna av diverse dietister som tycker att hon är ute och simmar i ladan. Samtidigt har hennes program ett  erhört stort genomslag. Själv tänkte jag därför komma med ett litet kostråd, som i likhet med Skippers kanske inte är helt vetenskapligt bevisat, men som fungerar i mitt huvud efter logiska resonemang. För att avgöra om det är ett kostråd som verkligen fungerar skickade jag därför en fråga till 118 100, smstjänsten som "har svar på alla dina frågor".

Frågan jag ställde:
"Kan man förbränna fett och gå ner i vikt om man käkar chips med enormt hög hastighet och frekvens i armrörelserna, då ju detta blir en form av intensiv armträning?"

Svaret jag fick:
"Vi tror att det blir väldigt svårt att bränna fett då man äter chips till följd av armrörelse. Desto mer man jobbar med armen ju mer chips får man ju i sig, vi rekommenderar istället motion och nyttig mat om man vill gå ner i vikt."

Motbevisad, kan tyckas. Men jag skulle vilja ifrågasätt deras svar något. Exempelvis ÄR ju armrörelserna en form av motion (vilket de rekommenderade som alternativ till fettförbränning), plus att chips faktiskt är gjort av potatis och därigenom relativt nyttigt. Dessutom gör ju extra frenetiska och snabba rörelser att man rör sig mer än om man tryckt i sig samma mängd i långsamt tempo, så i förhållande till det går man åtminstone inte upp i samma omfattning som att äta långsamt. Alltså, i motsats till vad alla dietister påstår - ät stressat och snabbt utan att andas! Då blir ni smalare! (...eller så ville jag bara göra ett resonemang i Skippers anda...)


Originaluppsättningen av gruppen Chips.  På Chipstiden höll sig Kikki i form; det var först när falukorvarna kom som saker förändrades. Slutsats: hon käkade chips snabbt. Notera för övrigt Lasse Holms utstyrsel. Grr!

I övrigt tycker jag det är oerhört billigt att skriva "elaka saker" om kändisar på bloggar, så jag hoppas att detta är en engångsföreteelse. Makarna Skipper har nog sina fina sidor de också. Anna är säkert en sån som hjälper tanter över vägar och jag är övertygad om att Olof skickat en femtiolapp eller två till Rädda Barnen efter att ha blivit berörd när han sett på valfri stödgala på tv. Respect!

Kommentarer
Postat av: Peter

Herr Olof var ju väldigt ödmjuk iaf ;)

2009-05-14 @ 19:17:16
URL: http://www.starmate.se
Postat av: Lotta

väl rutet! dessa människor måste väl vara utomjordingar?

2009-05-22 @ 16:49:23
Postat av: Tomas

Peter: Mycket, mycket ödmjuk! Precis som hans hår.Lotta: Antingen det, eller blivande Stormtroopers.

2009-05-28 @ 00:11:47
Postat av: fettförbränning

nice blog

2010-10-26 @ 15:16:57
URL: http://www.thermapower.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0