Onda tomtar

I min blogg har jag tidigare skrivit om den så kallade Nyvallstomten, det vill säga den ondaste julgranstomte jag någonsin sett med egna ögon. När jag idag såg rubriken "Mystisk tomte håller stad i skräck. Här fångas den på film i Argentina" på Aftonbladet, tänkte jag direkt att det måste vara Nyvallstomten som på något sätt tagit sig över till Argentina. Eller kan det vara så att det finns fler onda tomtar?

Nedan finns bildbevis för att händelsen om den lilla tomten som springer omkring och kastar sten och skrämmer slag på befolkningen är helt och hållet sann:


Eller, nåja. Det faktum att Aftonbladet inte på något sätt säger var filmen är inspelad eller när det skedde väcker ju förstås källkritiska tankar. När det sedan visar sig att tidningen En ding ding värld The Sun publicerade denna "nyhet" redan 11e mars 2008 blir det förstås ännu mer intressant att Aftonbladet publicerar det som en dagsfärsk nyhet. Sen kan man förstås också hävda att det inte finns onda tomtar, om man nu är lagd åt det skeptiska och lite tråkiga hållet, men det är inget trovärdigt argument utan bara ett löst påstående.

Så hur ska vi tolka det här? Vad är det för liten ligisttomte som sprider skräck i den lilla byn i Argentina genom att springa i sidled? Är det någon som stött på (stött påå, inte stött på... eller i och för sig, det vore ju ännu mer intressant?) en elak, stenkastande tomte som vet mer? Finns det onda tomtar även här i Sverige?


Kommentarer
Postat av: Emma-Lina

Tomten... ser ut som en mekanisk sak, för stel i rörelser för att vara en äkta levande varelse.

2011-07-18 @ 21:44:09
URL: http://emmahashaswatchedthis.blogspot.com/
Postat av: Anneli

Anmäl dig till Dagens Blogg!:D

Jag lottar ut 5 nya vinnare imorrn!:)

http://anneliih.blogg.se/2011/july/mandag-dagens-blogg-2.html#comment

2011-07-18 @ 22:17:19
URL: http://anneliih.blogg.se/
Postat av: Lotta

Fångarna på fortet-dvärgen?BRA att du börjat blogga igen. Mer sånt!

2011-07-20 @ 20:13:28
URL: http://socialtanpassad.blogg.se/
Postat av: Peter

på tal om inget... vad tänkte Aftonbladet med då de valde bild till denna artikel? =) http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/spanien/article13566664.ab

2011-09-02 @ 17:55:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0