Klyschlista del IV, Tema Jul del II

Som ni antagligen vet brukar jag samla klyschor i denna blogg, och det har återigen blivit dags att utöka klyschlistan. Även denna gång gör jag det med ett tillhörande jultema. Jag vill även passa på att tacka alla tre som bidrog med sina julklyschor förra gången det begav sig - Petra, Bek och Matilda. Det blir en något reducerad lista denna gång eftersom så många julklyschor togs upp redan förra gången. Än en gång tas ytterligare klyschor tacksamt emot!Ok, here goes:

- Det måste vara växthuseffekten som gör att det slaskar så mycket kring jul nuförtiden! När man var liten var det ju typ två meter snö ute så här års. (kan förstås också bero på att man på den tiden var en tvärhand hög och knappt nådde upp till postlådan och därigenom försökte åka skidor på snöflingebeklätt gräs)

- Det blir mycket vitare när snön kommer. Det lyser upp mörkret. (Sant förvisso, men ändock en klyscha)

- Så du är också ute i sista sekunden ser jag? (Obligatorisk kommentar som sägs till varenda kotte man möter på stan dagarna innan jul och de sista klapparna inhandlas)

- Vad ska du göra till nyår?
(kanske inte en julklyscha utan snarare en klyscha som börjar vakna till liv redan i september för att fiska upp om det händer något kring just den dagen)

- Varför heter det ischoklad egentligen? Det är ju inte is i chokladen? Eller? (klyscha som kan återkomma tills vi får svar på den eviga frågan)

- Egentligen är ju inte julbord så speciellt. Det är ju bara att man tagit lite skinka, korv, köttbullar, sillsallad och grejer och satt allt på ett och samma bord och vips känns allt lite juligt och lyxigare än annars. (klyscha som jag själv dragit ett otal gånger och som förvisso kanske stämmer till viss del men icke desto mindre fortfarande är en klyscha)

- Det var Coca-Cola som kom på hur jultomten ser ut! (klyscha som uppkommit på grund av Coca Colas svindyra försök att "sno julen" vilket uppenbarligen också lyckats)

- Nej, det var väl Jenny Nyström? (klyscha som kommer från person som inte tror på Coca Cola)

- Jag har inte fått någon riktig julstämning i år? (Men "riktig" julstämning slutade man väl få när man var typ 10 år även om man lever i föreställningen om att alla jular komma vara som då?)
 alt.
- Jag kan inte fatta att det är jul imorrn! (Hör ihop med julstämningskänslan från ovanstående klyscha)

- Jag tycker Lucia är sjukt! Att tävla i vem som är snyggast känns så förlegat (personen ifråga har dock alltid en personlig favoritkandidat om vem han/hon tycker ska vinna, och nästan alltid med argumentet "hon är sötast", alternativt att personen tycker att "den mörkhåriga invandrartjejen" ska vinna eftersom det är lite mer PK än en blond tjej)

- Stackars Arne Weise, som måste fira varje jul i TV-studion!
- Jag hörde att han egentligen avskyr julen!
- Ja, men han betyder mycket för alla gamla och ensamma. Det blir ingen riktig jul utan Arne i rutan.
(med facit i hand har nog de flesta insett att inte ens Ernst Kirchsteiger kan sabotera julen helt)

- Alltså, glögg är gott men jag kan inte dricka mer än ett litet glas bara, sedan blir det för sött! (Ja, men det tycker väl alla? Är det inte därför glöggkopparna är så pyttesmå?)

- I England och andra länder firar de jul den 25e! (sägs när de i någon amerikansk film firar jul på "fel dag" och någon kommer med upplysningen som alla redan visste)

- Vi har dragit ner på julklapparna i år
(men ändå överstiger julklapparnas kostnader Bhutans, Lesothos och Ekvatorialguineas sammanlagda BNP)

- Det är bara en liten, liten grej! (sägs av den person som sagt att han eller hon inte ska köpa julklappar till en viss person, men naturligtvis ändå köpt en)

- Nu ska vi äta sakta och länge! (säger värdpersonen innan alla tagit för sig, dock så slutar det i alltid att alla glufsar i sig snabbt och sedan drabbas av kollektiv paltkoma ett bra tag framöver)

- Oj, du måste varit riktigt snäll i år eftersom du fått så många julklappar, höhö. (en riktigt fyndig kommentar som sägs till en person som fått mycket julklappar)

- Jaha, då var julen slut då, hehe (sägs av samme lustigkurre som klyschan ovan efter att alla rivit upp sina julklappar)

- Vad jobbigt det måste vara att ha tandställning så mycket som fastnar i tänderna! (kommentar som sägs vid knäckätandet)

- Nu har jag ätit så mycket att jag blivit alldeles knäckt, höhö (kommentar nummer två som sägs vid knäckätandet)

- Egentligen är jag proppmätt men jag äter bara för att jag vet att det är gott (okynnesätning hör julen till, eventuellt vid knäckätandet)

- Oj vad gott det är med frukt! Man äter så mycket sötslisk att man uppskattar frukten ännu mer (klyscha som sägs då man är nyttig och anfaller fruktskålen bland alla kolestorolhöjare)

- Man måste ha en riktig gran! Med plastgran blir det ingen riktig jul!
alternativt:
- Jag tycker faktiskt det är lika fint med en plastgran. (Det blir faktiskt jul oavsett gran, och självklart det är fint med plastgran, men det spelar ingen roll eftersom det inte LUKTAR gran. Oavsett gran eller plastgran är det en klyscha)

- Snälla barn! (föräldrasvaret på frågan "vad önskar du dig i julklapp?" och som verkligen inte är till någon hjälp alls)Klicka på länken för tidigare julklyschor   

Kommentarer
Postat av: c a s p e l i h n a

Kikar bara in och önskar Dig en riktigt God Jul! Och passar på att fråga: Vad tycker du är det bästa på Kalle Ankas Jul??

2008-12-23 @ 15:50:37
URL: http://caspelihna.blogg.se/
Postat av: Mr Hanky

vad skönt att jag blir hyllad i din blogg med en bild. merry christmas!

2008-12-23 @ 18:30:08
Postat av: jenny

Alt. 2 "Fred på jorden" som föräldrasvar på julklappsfrågan...

2008-12-28 @ 14:01:17
Postat av: Matilda

Dina klyschlistor är så grymma! du lyckas sammanfatta hela julen i den :)gott nytt år!

2008-12-31 @ 18:32:46
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Peter

en annan klyschlista kommer här, hockeyklyschor:

showvimasteakamerskridskor.html?id=5080315" rel="nofollow">http://www.hockeysverige.se/editorialshowvimasteakamerskridskor.html?id=5080315

2009-01-14 @ 21:58:19
URL: http://www.starmate.se
Postat av: Bek

"Det är så svårt att hitta på något att ge/önska sig. Dom/man har ju liksom redan allt man behöver. Och det är ju så tråkigt att bara ge pengar.""(Valfritt citat från Karl-Bertil Jonssons julafton)... Ja, åh vad man saknar Tage! Det var verkligen intelligent/politisk humor med värme!""(Vad som helst om vinterkräksjukan, precis när folk ska hugga in på julmaten)"

2009-01-17 @ 17:30:18
URL: http://bek.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0