Anfäkta och anamma!

Allas vår käre Tintin, som just precis idag fyller 80 år och 19 dagar vilket man med lite fantasi kan låtsas säga vara något anmärkningsvärt eller lite mer ärligt säga vara blogguppmärksammat 19 dagar för sent och vidare gett upphov till världens mest konstruerade, omöjliga och mest felaktiga bisats som någonsin skapats, ska, som ni kanske vet, bli film!

För enkelhetens skull skriver jag om den där meningen; den här gången på läsbar svenska. Tintin ska bli film! Personen som ska få axla uppdraget att spela den lille rasistiske journalisten är ingen mindre än Jamie Bell, ni vet den där killen som steppade så bra i Billy Elliot. Jag vill här poängtera att även jag personligen hade kunnat göra rollen som Tintin mycket bra på grund av mina oerhörda skådespelartalanger och rent Tintin-intresse. Och dessutom är jag ju till utseendet mycket lik Jamie, vilket är vetenskapligt bevisat, och därför borde jag kunna göra rollen minst lika bra som honom.

Men när det kommer till kritan är jag nog nöjd med valet av Jamie som Tintin. Det är dock förenat med vissa problem. Eftersom jag är uppvuxen med Thomas Bolme som den sanne Tintinrösten kommer det naturligtvis bli helt bakvänt att höra Tintin prata med någon annan röst än just Bolmes. Att Tintin inte pratar svenska i filmen kan jag acceptera och även tycka vara bra, men jag fruktar ändå det ögonblick då man hör Tintin öppna munnen för första gången på vita duken och någon annan än Thomas Bolme pratar. Jag vill ha den där underbara, konstiga blandningen av mys och pondus som Bolme förmedlar.


Bolme ger ett förtroendeingivande intryck med sitt röda paraply och lätt lutade huvud

Men Tintin är ju, som vi alla vet, egentligen bara en bifgur i sammanhanget. På samma sätt som huvudpersonerna i disneyfilmer oftast är väldigt torra och tråkiga i förhållande till bifigurena (jmfr t.ex Aladdin med Anden, eller Snövit med dvärgarna) är också Tintin det. Tintin är egentligen ganska trist - det är bikaraktärsgalleriet med exempelvis Kapten Haddock, Dupontarna och min personliga favorit Professor Kalkyl som håller skeppet flytande och dessutom bjuder på trevlig underhållning i kabyssen. Därför är det egentligen ganska ointressant att prata om vem som ska spela Tintin i en filmatisering, när frågan snarare borde vara vem som ska spela Haddock.

Här blir det också intressant. Haddock ska nämligen spelas av ingen mindre än Andy "Gollum" Serkis. Sug på den. Visserligen känns Gollum mycket kapabel till att kunna leverera sina svordomar och andra Haddockismer, men samtidigt känns han väl lite... gummiartad? Jag vet inte, men jag tror det kan bli bra. Dessutom är det ju faktiskt, inte själva Gollum som ska spela Haddock. Hur ska herr Serkis slippa bli förknippad med den rollen i fortsättningen?

Mest intressant av allt är dock att Simon Pegg och Nick Frost båda är med i filmen, vilket naturligtvis inte kan bli annat än underbart bra. Jag har ingen aning om vilka roller de ska spela, men gissningsvis kommer de spela Dupontarna. Den komiska biten kommer de absolut att klara av, men hur hade filmskaparna tänkt få dessa två herrar att vara porträttlika enäggstvillingar?


Framtida Dupontare, månne?


Det här blir bra grejer.

Kanske.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0